ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ --(ΑΓΡΙΟΛΟΓΙΟ)

ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ
.......................................................................................
Ένας λυπημένος κροκόδειλος με δάκρια αληθινά σε ημερολογιακές ασκήσεις χαρακτήρος
.......................................................................................
Ένα χαιρέκακο και θλιβερό κουνάβι, ένας φιλήσυχος πολίτης
.......................................................................................
Μια γενναία γάτα, μια νευρική μαμά ζει κι ακροβατεί στις ταράτσες με¨Ελβις, κρεμαστούς κήπους, επιστήμη και φιλοσοφία
........................................................................................
Ένας σκύλος αδέσποτος ανήσυχος και δυνατός για όλα, μια ελεύθερη καρδιά περιχαρακωμένη στη θλίψη
........................................................................................
Και το φίδι: Η Σοφία, η φλέβα της Γης, η παντοδυναμία της πέτρας, το μέσα φως που κουλουριάζεται και εξωθείται ανεξέλεγκτο και τυφλό απ' την αρχή του Κόσμου -η Προστασία, το φαρμάκι και το γιατρικό του Νου
..............................................
..........................................

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

σελ. 75 ((από το ημερολόγιο ενός κουναβιού))



Κουνάβι,, ημέρα15




Τα κουνάβια είναι ζώα βλοσυρά.

Τα κουν
άβια δεν χαμογελούν από ‘δω κι από ‘κει ασκόπως, γιατί γενικώς δεν γουστάρουν και πολλά-πολλά με τα άλλα ζώα, γιατί δεν γουστάρουν τα πολλά-πολλά γενικώς και γιατί έτσι στην τελική

Τα χαζοχαρούμενα ζώα εκνευρίζουν τα κουνάβια που αντιθέτως είναι ζώα σοβαρά και έχουν πάντα λόγο και αιτία για ό,τι πράττουν και κυρίως για ό,τι λένε
Τα χαζοχαρο
ύμενα ζώα εκνευρίζουν τα κουνάβια επειδή δεν είναι σαν κι αυτά, δηλαδή σοβαρά. Μην τα ξαναλέμε.

Η αυστηρότητα των κουναβιών είναι η ίδια η αιτία της ύπαρξης τους, σαν ιδιότητα και σαν οντότητα που υπογραμμίζεται από τις σταθερές τους απόψεις, τις αμετακίνητες θέσεις τους και την αυταρχική τους φύση που τα κάνει να λένε με σοφία κάθε τρεις και λίγο: «όταν τα λέω εγώ.. να με ακούτε».
 
Τα κουνάβια να ξέρεις, δεν θέλουν να λένε τα ίδια και τα ίδια, γι αυτό και ο λόγος των κουναβιών είναι πάντα αυστηρός και μετρημένος, καλοζυγισμένος σε κάθε λέξη του αφού τα πολλά λόγια είναι φτώχεια ενώ τα λίγα θησαυρός και η σιωπή χρυσός – συνοδευμένο φυσικά από το κατάλληλο βλέμμα του κεραυνού, αυτό που δείχνει το βάθος της σκέψης των κουναβιών και  τονίζει  την τραγικότητα όλων αυτών που χασκογελάνε από δω κι από κει, επειδή προφανέστατα δεν έχουν το επίπεδο να καταλάβουν την σοβαρότητα της κάθε κατάστασης.

Τα κουνάβια δεν κοιτούν στα μάτια.. Απορροφημένα από το ασήκωτο βάρος των πολλών κιλών αρχιδιών που κουβαλάνε, (όχι, δεν πονάει η μέση τους ρε και σταμάτα να γελάς), τα κουνάβια κοιτούν ευθεία εμπρός και έχουν πάντα σαν δεύτερη (ή πρώτη) σκέψη την αυστηρή τους άποψη για όλα τα πράγματα που γνωρίζουν ή ακόμη και γι αυτά που δεν γνωρίζουν. Το ύφος-κοφτερό_μαχαίρι χαρακτηρίζει τα κουνάβια σε όλες τις ηλικίες, αν και όσο μεγαλώνει το κουνάβι, τόσο πιο κοφτερό_μαχαίρι γίνεται και το ύφος του.

Το να είσαι αυταρχικός κατά τα κουνάβια, σε σώζει από την άσκοπη ευτυχία των ζώων που τιτιβίζουν χαρά και φλυαρούν μαλακία όπου βρεθούν κι όπου σταθούν, διατυμπανίζοντας το πόσο γαμάτη είναι η ζωή και πόσο τυχεροί αισθάνονται μέσα στα φθαρτά τους σώματα που εκνευρίζουν τα κουνάβια μόνο και μόνο επειδή μπλέκονται στα σοβαρά τους πόδια.

Τα κουνάβια απαιτούν σιωπή όταν μιλούν και κατακεραυνώνουν ευκόλως με προσβολές όσα ζώα πάνε και τα διακόπτουν, επειδή δεν σέβονται (επειδή δεν καταλαβαίνουν τα ζώα) τη σοβαρότητα των λόγων των κουναβιών.

Τα κουνάβια μιλούν δυνατά για να επιβάλλονται και μερικές φορές για να δείχνουν και στα άλλα ζώα που δεν τα γνωρίζουν από γύρω-γύρω, το πόσα απίδια βάνει ο σάκος!
(Όχι ρε, ποτέ δεν φαντάστηκαν πως ενοχλούν).


Όταν ξεκινούν να μιλούν τα κουνάβια, αρχίζουν με αριθμούς.. Πρώτον! Δεύτερον! Τρίτον! Οι αριθμοί είναι κωδικοί για τα κουνάβια, ξεκαθαρίζουν αφενός με αυτά την όποια κατάσταση και αφετέρου προσπαθούν να δώσουν στα δύστυχα χαζοχαρούμενα και ανίδεα ζώα το έναυσμα να μάθουν να σκέφτονται σαν κι αυτά και φυσικά να μάθουν να φέρονται
Επίσης η αρίθμηση τα βοηθά να μην ξεχνάνε τι ήθελαν να πουν, αφού ο σημαντικός τους λόγος-κόλαφος πρέπει να τυπωθεί καλά στα ελαφρά κεφάλια των ζώων που τα ακούνε (και που δεν τα πλακώνουν στο ξύλο να τελειώνουμε)

Μα και βέβαια έχουν χιούμορ τα κουνάβια! Αλλά με μέτρο και μόνο όταν τελειώσουν οι σοβαρές δουλειές! Όλα στην ώρα τους! Άντε μην σε αρχίσουν πάλι στις προσβολές! Στα κουνάβια αρέσουν οι προσβολές, σιγά μην δεν το ήξερες.

Μόνο τα κουνάβια καταλαβαίνουν το πόσο βαριά είναι η σκέψη και η ποιότητα των κουναβιών. Τα χαζοχαρούμενα ζώα που δεν τους μοιάζουν, τα θεωρούν αυστηρά και αυταρχικά, αλλά που να καταλάβουν τα ελαφρόμυαλα!

Αχχ! αν δεν ήταν τα κουνάβια θα κατέρρεε ο κόσμος!
Τα κουνάβια έχουν μυστικά. Μη σου πω μόνο μυστικά..
 
Έχουν τα πιο σοβαρά και κρυμμένα μυστικά γιατί ο κόσμος είναι ηλίθιος και έχει μεγάλο στόμα και μένει σε σπίτια με τοίχους με αυτιά.  Όσο πιο σοβαρό είναι ένα κουνάβι, τόσο πιο πολλά μυστικά έχει και τόσο πιο βλοσυρό δείχνει γιατί το βάρος των μυστικών είναι η ίδια η αιτία της κουναβοσύνης τους! Επίσης, όσο πιο μεγάλο είναι ένα κουνάβι, τόσο πιο πολλά μυστικά έχει, αφού μεγαλώνοντας συσσωρεύει πείρα και κουναβίσιο στοχασμό.

Τα κουνάβια δεν εμπιστεύονται κανέναν απολύτως! Αυτά ξέρουν γιατί συμβαίνουν τα πάντα και παντού και κρατούν στην κουναβομνήμη τους (που φημίζεται φυσικά για την ακρίβεια της) κάθε λεπτομέρεια για να είναι έτοιμα να απαντήσουν σε κάθε περίσταση με ύφος αυστηρό και να βάλουν στη θέση τους όσους πετάγονται από χαρά και μαλακία, αφού είπαμε, είναι όλοι μαλάκες πλην των κουναβιών.


Τα κουνάβια δεν εμπιστεύονται κανέναν, αυτά μόνο ξέρουν τι και πως και κρατούν ημερολόγια με μυστικές περιγραφές που γνωρίζουν μόνο αυτά και ποτέ δεν τα λένε όλα, ούτε και στον ίδιο τον βαρύ εαυτό τους.
Τα κουνάβια δεν κάνουν φιλίες, παρά μόνο με άλλα κουνάβια που έχουν κι αυτά βαριά και βλοσυρά μυστικά και μόνο έτσι μπορούν να συνεννοηθούν με λίγα λόγια και καλά που ξετρελαίνουν τα κουνάβια. Πρώτον! Δεύτερον! Τρίτον!

 Τα κουν
άβια μαλώνουν μεταξύ τους μόνο όταν το ένα βαρύ μυστικό του ενός, νικάει σε βαρύτητα τα βαριά μυστικά του άλλου και η κουναβοφιλία καταρρέει από το ασήκωτο πλέον βάρος της.
Τα κουνάβια ειρωνεύονται γιατί μπορούν. Ή γιατί δεν μπορούν κάτι άλλο.


Τα κουνάβια χαμογελούν αινιγματικά ή γελούν κανονικά, όταν στριμώχνονται. Φυσικά και έχουν πρόχειρη μια προσβολή για τους ελαφρομαλάκες, με το ίδιο βλοσυρό ύφος και λένε πάντα την τελευταία σοβαρή κουβέντα με το ύφος που λέγαμε, μην τα ξαναλέμε αυτά γιατί τα κουνάβια τα παίρνουν με την πολυλογία είπαμε.


Τα κουνάβια καταγουστάρουν να κάνουν παρατηρήσεις και να βάζουν σε τάξη τα αδαή ζώα που δεν καταλαβαίνουν τη σοβαρότητα της κάθε κατάστασης, όποια κι αν είναι αυτή.
Τα κουν
άβια ξέρουν πως με το κατάλληλο βλοσυρό βλέμμα όλοι ζητούν την άδεια τους για να μιλήσουν κι αυτό είναι κάτι που τα ξετρελαίνει και που τα κάνει να νιώθουν όλο και πιο σημαντικά ανάμεσα στα άλλα ζώα.


Αχ! στα κουνάβια αρέσει η εξουσία. Όχι, δεν την επιδιώκουν, όμως η σοβαρή τους φύση και το ατσαλάκωτο ύφος τους, τα κάνει να δείχνουν ακέραια και εμπνέουν μια ανεπανάληπτη εμπιστοσύνη έτσι που δίνουν διαταγές, κι ότι τάχα αν αφεθείς στα χέρια τους εσύ και η τύχη σου, αυτά θα σε σώσουν και θα παλέψουν για σένα στα σοβαρά, ενώ άντε να εμπιστευτείς τους ελαφρούς μαλάκες.


Τα κουν
άβια είναι εδώ, είναι παντού, για να σου πούνε τι να κάνεις, για να σε σώσουν κάθε φορά, για να σου υπαγορεύσουν πως θα σκεφτείς, για να σε βάλουν στη θέση σου άμα ξεφύγεις, για να σε δασκαλέψουν λογική, για να σε φρονιμέψουν σαν γονείς, για να σε διορίσουν σαν αφεντικά, για να σε διδάξουν σαν ψυχοδάσκαλοι, για να σε ορμηνέψουν, για να σε συγχωρέσουν, για να σου δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, για να σε συγκρίνουν, για να σε δικάσουν, να σε καταδικάσουν, να σε τιμωρήσουν, να σε πατήσουν κάτω, να σε λιανίσουν, να σου γαμήσουν τη μάνα, να σου πιουν το αίμα, να σε αφανίσουν.
Αρκε
ί να τα αφήσεις