ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ --(ΑΓΡΙΟΛΟΓΙΟ)

ΣΕΛΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΖΩΗ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΡΙΑ ΖΩΑ
.......................................................................................
Ένας λυπημένος κροκόδειλος με δάκρια αληθινά σε ημερολογιακές ασκήσεις χαρακτήρος
.......................................................................................
Ένα χαιρέκακο και θλιβερό κουνάβι, ένας φιλήσυχος πολίτης
.......................................................................................
Μια γενναία γάτα, μια νευρική μαμά ζει κι ακροβατεί στις ταράτσες με¨Ελβις, κρεμαστούς κήπους, επιστήμη και φιλοσοφία
........................................................................................
Ένας σκύλος αδέσποτος ανήσυχος και δυνατός για όλα, μια ελεύθερη καρδιά περιχαρακωμένη στη θλίψη
........................................................................................
Και το φίδι: Η Σοφία, η φλέβα της Γης, η παντοδυναμία της πέτρας, το μέσα φως που κουλουριάζεται και εξωθείται ανεξέλεγκτο και τυφλό απ' την αρχή του Κόσμου -η Προστασία, το φαρμάκι και το γιατρικό του Νου
..............................................
..........................................

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

σελ. 89 ((από το ημερολόγιο ενός κουναβιού))



Κουνάβι,, ημέρα89


Κά
ποια στιγμή και η κουναβίσια μου καρδιά, έχει ανάγκη την αγάπη.
Των άλλων βέβαια, μην κοιτάς τα μούτρα σου.

Έχει ανάγκη την επιβεβαίωση μιας ξένης, μακρινής καλύτερα ύπαρξης, που η ασφαλής απόσταση θα την κάνει να με δει τόσο σωστό μες στο απόλυτο ψέμα μου.
Δίνεις ό,τι θέλεις, ό,τι έχεις πρόχειρο, το κουνάβι θα τα ρουφήξει όλα και θα πάρει την επιβεβαίωση που ψάχνει.

Αν χορτάσω αγάπες και μου φτιάξει το κέφι, καμώνομαι τον κανονικό και παίρνω σβάρνα τα «φιλαράκια».
 
Μιλάω για ένα κοπάδι από συμφεροντολόγους αγύρτες κάθε αξίας και απαξίας, που έχουμε ο ένας τον άλλο για παρηγοριά και μίσος γεμάτο με υποστήριξη.
Εγώ είμαι στο κοπάδι ο πιο παλιός, το πρώτο κοπάδι εγώ το ονειρεύτηκα και έκανα τα πάντα για να μη χαθεί στο χρόνο με όσες καριόλες κι αν προσπάθησαν να μας το χαλάσουν.

Τα κουνάβια δε χωρίζουν γιατί κρατιούνται ενωμένα με εκβιαστικά ψέμματα και καθημερινή κολακεία.

Στο κοπάδι δεν είμαι ο αρχηγός. Ο αρχηγός είναι ο πιο καθίκης απ΄ όλους μας γιατί  έτσι πρέπει να ναι και καλά κάνει.  Αυτός ξέρει και φέρνει και καινούρια κουνάβια γιατί όσο πιο πολλά, τόσο πιο καλά. Δεν είμαι εξάλλου γεννημένος για αρχηγός, αλλά ο μεγάλος καλλιτέχνης της κουναβοπαρέας.  

Τους κολακεύω όλους με τον τρόπο μου και όταν τύχει και ξεσπάσει καμιά κόντρα ανάμεσα στα κουνάβια, εγώ δεν παίρνω ποτέ θέση γιατί είπαμε, κουνάβι είμαι και όχι μαλάκας για να χάσω την κουναβο-εύνοια τον ενός ή του άλλου.
Εμείς τα κουνάβια, αυτούς με τα αγνά αισθήματα τους έχουμε για πολύ μεγάλα ζώα και τους τη φυλάμε στη γωνία με ρόπαλο, αφού προσπαθήσουμε με κάθε παγαποντιά να τους τα προκαλέσουμε. Εκεί είναι και η μεγάλη πλάκα. Να νικάμε κάθε μέρα τα άλλα ζώα, αυτά με την καρδιά και τα εμετικά αισθήματα.


 
Η μπόχα μας θα νικήσει και με τσαμπουκά θα επικρατήσουμε, θα δείτε τι εννοώ κι αυτό είναι απειλή, μιας και οι απειλές είναι κι αυτές μέσα στο κουναβορόγραμμα και μάλιστα πρώτη γραμμή.

Στο κοπάδι έρχομαι δεύτερος, είμαι το έμπιστο κουνάβι του σάπιου μας αρχηγού και ξέρω όλα του τα μυστικά. Με αυτό νιώθω πολύ καλύτερα, όσο πιο σάπια τα μυστικά, τόσο πιο ερεθιστικό χεχεχε. (αγαπημένο γέλιο κουναβιών)
Ο σάπιος αρχηγός μας με φοβάται κατά βάθος για τα όσα ξέρω.

Τον αρχηγό τον έχω ψηλά κι αυτός με έχει στα ώπα-ώπα, είναι ωραίο να σε αγαπάει ο αρχηγός γιατί έχεις ένα σωρό προνόμια και όλη του τη σάπια εμπιστοσύνη που σε κάνει να περνάς τόσο καλά τα άδεια απογεύματα που γυρνάς απ’ την κουραστική δουλειά!


Σου λέει για όλα σου τα σχέδια, σου λέει ποιόν να προσέξεις, πώς να φερθείς, ποιον να ξεγελάσεις και  ποιόν να πρωτοκοροϊδέψεις γιατί δεν ξέρεις εσύ, αυτός θα σου πει.
Σου επισημαίνει πονηριές που δεν σκέφτηκες γιατί δεν είσαι τόσο κουναβο-έξυπνος σαν κι αυτόν, αλλά με τον καιρό θα μάθεις τα κόλπα.
 
Με λίγα λόγια σε εμπνέει!
Του τα λέω όλα αλλά κυρίως του λέω ψέμματα για όσους μισώ από μόνος μου, για να μου δώσει ιδέες.

Αν κάποιος κατά τη γνώμη του ξεφύγει, ο αρχηγός μας τον επαναφέρει με τον τρόπο του που είναι τόσο κουναβίσιος που στεκόμαστε όλοι σούζα. Τα λέει πάντα ωραία και δεν έχεις και τι να του απαντήσεις, αφού δε μπορείς ούτε φωνή να αρθρώσεις από τις υποκλίσεις.

Όταν το κέφι γίνεται τσακίρ, παίρνω στο τηλέφωνο παλιές αγάπες που σκοτωθήκαμε και τις συναντώ κρυφά από την κουναβοπαρέα μου, μόνο και μόνο για να πάρω κρυφή αγάπη μονάκριβη απ΄την παλιά μου ζωή και να ανανεώσω το συμβόλαιο του μίσους μας.
Έχω μυστικά από την κουναβοπαρέα φυσικά, τι με πέρασες;
Επειδή είμαι φύση δεύτερος, είμαι εγώ ο απόλυτος επιτελής, για σκέψου!

Εγώ είμαι ρε το κουνάβι της αηδίας, του κακού σου του καιρού και κατοικώ στην πιο βρωμερή γωνιά του κόσμου σου. Είμαι το κουνάβι μιας εφιαλτικής χωματερής που θα σε κυνηγάει χρόνια με το ψέμα του.
 
Θα έρθω εκεί που δεν το περιμένεις και θα σου κάνω κακό όπως σου υποσχέθηκα πως θα σου κάνω  αν τολμήσεις και τα μαρτυρήσεις όλα αυτά.
 
Θα με βοηθήσει κι ο αρχηγός.